‘Herkes Rahat Olsun Biz Varız Çalışıyoruz’

 ‘Herkes Rahat Olsun Biz Varız Çalışıyoruz’

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Eren Erdem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ilişkin ‘SGK’yı batırdı’ açıklamasına cevap verdi. Hükümeti sert bir dille eleştiren Eren Erdem, ”Kemal Kılıçdaroğlu SGK’yı batırmadı ama siz esnafı, çiftçiyi, kobiyi batırdınız. Herkes rahat olsun, biz varız düzelteceğiz” dedi.

‘Esnaf bugün bu durumun içine düştüyse sorumlusu hükümettir’

Erdoğan’ın SGK’yı batırdı iddiasına ilişkin açıklama yapan CHP’li Eren Erdem, ”Hükümet her sıkıştığında Kemal Kılıçdaroğlu SGK’yı batırdı diyor. Aslında durumun böyle olmadığını kendileri de biliyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu SGK’yı batırmadı ama bu hükümet esnafı, çiftçiyi, emekçiyi batırdı. Esnaf bugün bu durumun içine düştüyse sorumlusu hükümettir” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye ekonomisini biz şahlandıracağız’

Esnafa yardım verilmediğine dikkat çeken Erdem, ” Esnafın dükkanını kapattınız ama onların vergilerini, maaşlarını, kiralarını ödeyecek desteği sağlamadınız. Dolayısıyla bu hükümet yarattığı ekonomik felaketin konuşulmaması için gündem değiştirmek, gündemi sürekli manipüle etmek istiyor. Bu tuzağa biz hiçbir zaman düşmeyeceğiz. Sokakta vatandaşlarımıza gerçeği anlatacağız. Türkiye ekonomisini biz şahlandıracağız” dedi.

‘Ekonomimiz nefes alacak’

CHP ile demokrasiye geçilince işlerin yoluna gireceğini belirten Eren Erdem, ”Biz ekonomiyi ayağa kaldıracağız. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme ve kuvvetler ayrılığına dayalı demokrasiye geçerek. Demokrasiye geçtiğimizde  işler yoluna girecek, ekonomimiz nefes alacak. Herkes rahat olsun, biz varız, çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.